ave666satanas
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Разделы новостей
МИСТИКА [36]
ИСТОРИЯ ЕГИПЕТА [19]
ОРДЕНЫ [14]
РЕЛИГИЯ:ХРИСТИАНСТВО [10]
РЕЛИГИЯ:ИСЛАМ [3]
РЕЛИГИЯ:SATANISM [15]
Интернет и компьютеры [24]
ВЕЛИКИЕ ЛЮДИ [7]
"THE DA VINCHI CODE" (Dan BROWN) [1]
Литература
ANGELS AND DEMONS (Dan BROWN) [0]
MASONLUK NEDIR ? [4]
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 12
Главная » 2008 » Декабрь » 14 » Boyuk yaradan Allahin bir varliq kimi ozu barede.
Boyuk yaradan Allahin bir varliq kimi ozu barede.
19.43.58
Boyuk yaradan Allahin bir varliq kimi ozu barede.
---
... Monoteizmi temsil eden her uch dinde Allahin sureti, onun taxti barede fikirler muxtelifdir.
... Islam dininde Allah gozegorunmez, sirli bir varliq kimi teqdim edilir. Peygemberimiz goylere merac etdikden sonra ondan sorushurlar:
- Goyde Allahi gore bildinmi?
... Peygember suala bele cavab verir:
- Men ancaq nur gordum, ele bir nur ki, onun qarshisinda iyirmi min perdeden ibaret niqab kechilmishdi. Eger bu ortukler olmasa, Allahin simasina baxan hemin deqiqe kul olar.
... Quranin on uchuncu suresinde deyilir: "Goyleri, gorduyunuz kimi, dayaqsiz olaraq yukselden, sonra ershi yaradib hokmu altina alan, mueyyen vaxtda (dunyanin axirina, qiyamete) qeder (semada) dolanan Guneshi ve Ayi (iradesine) tabe eden, butun ishleri yoluna qoyan, ayeleri mufessel izah eden mehz Allahdir. (Butun bu delillerden sonra), Rebbinizle qarshilashacaginiza (qiyamet gunu dirilib Haqq-hesab uchun huzurunda duracaginiza), belke inanasiniz!" (Quran.13:2).
... Quranin muasir tedqiqatchilari qeyd edirler ki, goyu yukselden, onu yerden ve sema cisimlerini biri-birinden mueyyen mesafede saxlayan bir direk vardir. Biz bu direyi gormek iqtidarinda deyilik. Dini tedqiqatchilarin bir qismi bunu cazibe quvvesi ile eynileshdirirler. Daha sonra onlar Allahin taxtinin nurdan yarandigini bildirirler.
... Iudaizmde ve Xristian dininde ise Allah goze gorunen bir varliq kimi tesvir edilir. Meselen, yehudilerin Allahi Yahve insan qiyafesinde gorunen bir varliq kimi teqdim olunur. Incilde ise Allah, insan ogluna benzer olsa da qeyri-adi bir varliq kimi tesvir edilir. Isa Mesihin muqeddes Hevari Yehyaya beyan etdiyi vehyde deyilir: Rebbin gununde Ruhda idim ve arxamda boru sesine oxshar yuksek bir ses eshitdim. O ses deyirdi: "Gorduyunu kitaba yaz ve yeddi cemiyyete, Efese, Izmire, Berqamaya, Tiatiraya, Sardisa, Filadefiyaya ve Laodigiyaya gonder.
... Chevrildim ki, menimle danishani gorum. Dondukde yeddi shamdan ve shamdanlarin ortasinda ayaga qeder uzun libas geymish, sinesine qizil qurshaq taxmish insan ogluna benzer birini gordum. Onun bashi ve sachlari ag yun ve qar kimi ag, gozleri atesh alovu kimi idi; Onun ayaqlari, kurede qizdirilmish parlaq tunca benzeyirdi, Onun sesi, choxlu sularin sesi kimi idi. Sag elinde yeddi ulduz vardi... Onun uzu, butun qudreti ile parlayan gunesh kimi idi. (Ehdi Cedid. Seh.565)
... Incilde hemchinin Allahin taxti barede sohbet gedir. Isa Mesihin muqeddes Hevari Yehyaya beyan etdiyi vehyde deyilir: Bundan sonra gordum ki, goyde achilmish bir qapi var ve boru sesi kimi menimle danishdigini eshitdim evvelki ses mene dedi: "Buraya qalx ve bundan sonra bash vermesi vacib olan sheyleri sene gostereceyem." Ele bu anda Ruhda oldum. Ve budur, goyde bir taxt durmushdu ve taxtda biri oturmushdu. Oturanin gorunushu yeshem ve qirmizi eqiq dashina benzeyirdi ve taxtin etrafinda iyirmi dord taxt ve taxtlar uzerinde oturan, ag paltarlar geymish ve bashlarinda qizil taclar olan iyirmi dord agsaqqal var idi. Ve taxtdan shimshekler, sesler ve goy gurultusu chixirdi. Taxtin onunde shiddetle yanan yeddi meshel var idi ki, onlar Allahin yeddi Ruhudur... (Ehdi Cedid. Seh.570)
... Semavi dinlerde Boyuk Yaradanin varligi barede yuxarida qeyd edilen biri-birinden ferqli fikirler aydin gosterir ki, Allah goze gorunen bir varliq deyil, gozegorunmez ve derkedilmez bir varliq oldugunu iqrar eden Islam dini monoteizmin en yuksek zirvesinde durur.
Категория: РЕЛИГИЯ:ИСЛАМ | Просмотров: 2008 | Добавил: ave666satanas | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Приветствую Вас,
Гость!
Календарь новостей
«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024 Бесплатный хостинг uCoz